NOHUTLU ERIKLI BAMYA CORBASI
Malzemeler
- Bir kase kuru bamya ( buzlukta da varsa oda olur 500 gram kadar)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- çok küçük doğranmış kuş başı
- 1 orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 kaşık sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- kuru nane
- 2 dış sarımsak
- 1 kase ekşıerık
Etli Nohutlu Bamya Corbası
Buzluktan taze bamya yarım kilo
- Tencereye yağı koyun, soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun. Salçayı ve kuru nane sarımsak ekle kavur .suyu eklıyelım et ıyıce pışmelı
- Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. erıgı ılave et
- Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin. Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın.
- Orta ateşte pişmeye bırakalım ben haşlanmış nohut ve bamya ekledim yumuşayıncaya dek pışırıılır
Afiyet olsun.
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder