KALAMAR TAVA VE TARATOR SOS
malzemesı
:2adet kalamar
karbonat
soda
Tarator sosu için
Tarator sosu için
adet tüp kalamar
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 şişe soda
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tarator sosu için;
2 avuç ceviz
3 diş sarımsak
5 adet bayat ekmek dilimi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 yemek kasıgı su
3-4 dal taze kişniş
Tuz
Karabiber
2 avuç ceviz
3 diş sarımsak
5 adet bayaKALAMAR TAVA
MALZEMELER:
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 şişe soda
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tarator sosu için;
2 avuç ceviz
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 yemek kasıgı su
3-4 dal taze kişniş
Tuz
Karabiber
2 avuç ceviz
3 diş sarımsak
5 adet bayaKALAMAR TAVA
MALZEMELER:
Klamarlar derınden soyulur halka halka dılımlenır karbonatla ovulur veya sodaya bırakılır yarım saat bekle yıka mısır unu tuz karabıber harmanla kızgın yagda kızart ekmek dilimi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı su
3-4 dal taze kişniş
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı su
3-4 dal taze kişniş
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
0 yorum:
Yorum Gönder