11 Eylül 2018 Salı

ETLI BÖRÜLCE

ETLİ BÖRÜLCE YAPILIŞI:
 Malzemeler

  • 300 gr  kuş başı  veya kıyma ben kuş başı kullandım
  • 2 su bsu bardagı kuru börulce 
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber

ETLİ  Kuru Börülce Tarifi Yapılışı

Börülceyi yıka haşla

Tencereye zeytinyağını koyup soğanı ve sarımsağı küp şekilde doğrayın ve kavurun.
Salçaları ekleyip biraz kavurduktan sonra  etı ekleyin. Biraz kavurun ve börülceyi ekleyin.
Domatesleri küp şeklinde doğrayıp üzerine ekleyin. Son olarak suyunu ilave edin.
Baharatları da ekleyip önce orta harlı ateşte ve sonra kısık ateşte börülceler pişene kadar pişirin.Afıyet olsun
https://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler