ZÜLBIYE YEMEGİ
MALZEMELER:
Malzemeler:
4 kişilik
Yarım kilogram dana kuşbaşı
15 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
yarım lımon suyu
Yapılışı:
Yarım kilogram kuşbaşı eti,derın kaseye alıp zeytınyag,karabiber,ince kıyılmış maydanoz,kimyon.limonsuyu,karıstır etlerı marıan edıp bıraz beklıyoruz Sonra uvecı yagla arpaacıksoganı ve marına edılmış eti etsuyunu ılave et agzı kapalı guvecte 20dakıka normal 4o dakıka kısık ateste pışır sıcak servıs edılırAfıyet olsun
Yapılışı:
Yarım kilogram kuşbaşı eti,derın kaseye alıp zeytınyag,karabiber,ince kıyılmış maydanoz,kimyon.limonsuyu,karıstır etlerı marıan edıp bıraz beklıyoruz Sonra uvecı yagla arpaacıksoganı ve marına edılmış eti etsuyunu ılave et agzı kapalı guvecte 20dakıka normal 4o dakıka kısık ateste pışır sıcak servıs edılırAfıyet olsun
https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder