12 Şubat 2018 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

Kıbrıs tatlisi(KIBRIS TATLISI
Şerbeti için:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket şekerli vanilin
Keki için:
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı ceviz fıstık vb ne varsa
Hamur kabartma tozu
Kreması için
1 su bardağı nişasta (Mısır veya buğday nişastası)
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 paket krem santi
tatlımızın şerbetini yapalım. Su ile şekeri karıştırıp 1 dk kaynatıp şekerli vanilini dökelim ve soğumaya bırakalım.
Keki için malzemeleri karıştıralım. Çekilmis veya ezilmiş fındık, onu da ekleyelim büyük yuvarlak borcama dökelim. Dikdörtgen borcamda olur. Yayarken katı gelebilir ve elinize yapışabilir. Elinizi çok hafiften ıslatıp yayarsanız çok rahat olur. 180 derecede üzeri çok hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp 8 10 yerine çatal batıralım. Bu işlem şerbeti güzel çekmesi için. Soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım. Kek sıcak şerbet soğuk olacak.
Bu sırada
kreması için malzemeleri krem santi haric bir tencereye alıp 1 dk kaynatalım.Şerbetli kek soğuk krema sıcak olacak .Krema soğumadan sıcakken dökülecek.Ocağı kapatıp krem santiyi dökelim ve mikserle 2 dk çırpalım. Bekletmeden soğuyan şerbetli keke dökelim. Güzelce yayalım ve dolaba kaldıralım.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Önce artı şeklinde sonra çapraz şekilde keserseniz hepsi aynı ölçüde daha güzel olur.
Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler