15 Şubat 2018 Perşembe

ETLİ MAHLEPLİ PİLAV


ETLİ MAHLEPLİ PİLAV


ETLI MAHLEPLİ PİLAV
... ----malzeme.kuzu parçaet 750gr
1buyuk su bardağı pırınç
tuz
kara bıber
1 çay kaşığı mahlep
1tatlı kaşığı seker
t atatlı kaşığı limon suyu
yapılışı.
pırınç dern kaseye alınır tuz eklenırılık suyla ıslatılır 1saat beklettim,Bu arasa etımız doğranır suyu çekene dek kavrulur tere yağ eklenir ıyıc pişene dek kavrulur .Kara bıbertuz ılavesıyle tatlandırılır
pilavyapılırken:
pırınç yıkanır suzulur.Tencereye tere yağ alınır 1yemek kaşığı dolusu sekere,tuz,mahlep ıave edılır ıyıce kavrulur kaynur su veya tavuk suyu arzuya göre 1.5 bardak su ıle limon suyu eklenir karıştırlır ağzı kapalı pışırılır Kısık ateşte göz göz oluncaocak kapatılır dınlendırılır. Servısederken kaseye et bastırılır üzerine pilav eklenir bastırılır.afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler