Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- bir paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- bir paket vanilya
- 2+ 1/3 (üçte bir) su bardağı un
- Üzerine dökmek için 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 1 .5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti,1 su bardağı süt
Ağlayan pastanın yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikserle beyazlayana kadar çırpın
- Un haricindeki malzemeleri de katıp çırpın.
- Unu ilave edip 2 dakika kadar daha çırpın.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp 200 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 1.5 su bardağı sütü gezdirin.
- kekiniz soğuduktan sonra krem şantiyi çırpıp üstüne yayın.
- Çikolata sosunu pişirin.ara sıra karıştırarak soğutun.kabuk bağlamamasına dikkat edin
- Çikolata sosunuda en üste yavaşça yayın
- Afıyet olsun
- https//belgüzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder