12 Şubat 2018 Pazartesi

AGLAYAN PASTA

AGLAYAN PASTA
Malzemeler:

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • bir paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • bir paket vanilya
  • 2+ 1/3 (üçte bir) su bardağı un
  • Üzerine dökmek için 2 su bardağı süt
Çikolata sosu için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 .5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
Ayrıca
1 paket krem şanti,1 su bardağı süt
Ağlayan pastanın yapılışı
  • Yumurta ve şekeri mikserle beyazlayana kadar çırpın
  • Un haricindeki malzemeleri de katıp çırpın.
  • Unu ilave edip 2 dakika kadar daha çırpın.
  • Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp  200 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 1.5 su bardağı sütü gezdirin.
  • kekiniz soğuduktan sonra krem şantiyi çırpıp üstüne yayın.
  • Çikolata sosunu pişirin.ara sıra karıştırarak soğutun.kabuk bağlamamasına dikkat edin
  • Çikolata sosunuda en üste yavaşça yayın
  • Afıyet olsun
  • https//belgüzaranne.blogspot.com


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler