Bohça Kebabı)
Malzemeler:
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay kaşığı şeker
- tuz
İç malzemesi için:
- -800 gr kuzu kuşbaşı
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 4-5 adet sivri biber
- 1,5 su bardağı bezelye
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Etleri tencereye ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişır
- Bu arada bezelyeyi haşlanır veya konserve kullanılır...
- Pişmesine yakın (etler yaklaşık 2-2,5 saat pişmişti) yemeklik doğranmış kuru soğanları, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberleri ekleyip, üzerine biraz da zeytinyağı gezdirip pişmeye bıraktım. Suyu azalınca su ekleyip, etler pişene kadar pişirın
- Tuz, karabiber ekleyip, karıştırdım..Kapağını açıp .. Etleri soğumaya bırak. Etlerin pişmesine yakın da biberleri eklersiniz..
- Krep için olan malzemeleri rondoda karıştır krep tavasını kızdırıp bırer kepçe ınce dokulur arkalı onllu pışer
- Kreplerden birini çorba kasesine yerleştirdim.. Etli karışımdan ortasına yerleştirip, krebin sarkan kenarlarını bohça şeklinde katlayıp ters çevirerek borcama yerleştirdim.
- Üzerlerine birer dilim kaşar, domates ve sivri biber yerleştirip, kürdan batırdım..
- -200 derecede ısınmış fırında 20 dk pişirin.
- Afıyet olsun
- https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder