6 Ocak 2018 Cumartesi

BOHÇA KEBABI VEYA MANISA KEBABI

 Bohça Kebabı)

Malzemeler:
Krep için: 
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • tuz
İç malzemesi için: 
    • -800 gr kuzu kuşbaşı
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 2 adet kırmızı biber 
    • 4-5 adet sivri biber
    • 1,5 su bardağı bezelye
    • tuz, karabiber
     Hazırlanışı:
      1. Etleri tencereye ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişır
      2. Bu arada bezelyeyi haşlanır veya konserve kullanılır...
      3. Pişmesine yakın (etler yaklaşık 2-2,5 saat pişmişti) yemeklik doğranmış kuru soğanları, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberleri ekleyip, üzerine biraz da zeytinyağı gezdirip pişmeye bıraktım. Suyu azalınca su ekleyip, etler pişene kadar pişirın
      4. Tuz, karabiber ekleyip, karıştırdım..Kapağını açıp .. Etleri soğumaya bırak. Etlerin pişmesine yakın da biberleri eklersiniz..
      5. Krep için olan malzemeleri rondoda karıştır krep tavasını kızdırıp bırer kepçe ınce dokulur arkalı onllu pışer
      6. Kreplerden birini çorba kasesine yerleştirdim.. Etli karışımdan ortasına yerleştirip, krebin sarkan kenarlarını bohça şeklinde katlayıp ters çevirerek borcama yerleştirdim.
      7. Üzerlerine birer dilim kaşar, domates ve sivri biber yerleştirip, kürdan batırdım..
      8. -200 derecede ısınmış fırında 20 dk pişirin.
      9. Afıyet olsun 
      10. https://belguzaranne.blogspot.com














      0 yorum:

      gönlümden geçenlere bakın

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      bannerımı alırmısınız?


      p>”"

      gönlümden geçenler

      gönlümden geçenler