Malzemeler
Hazırlanış Aşamaları
Mercımek once az suyla haşlanır sıyah suyu dokulur
Tencerenin içinde sıvı yağ ile ince ince kıymış olduğumuz bir büyük kuru soğanı pembeleşinceye dek kavuruyoruz. İçine iyice dövülmüş olan sarımsakları ilave ediyoruz.Eger kıyma eklemek ıstenırse kıyma soganla kavrulur
Biber ve domates salçasını ilave ediyoruz. Suyunu da üzerine katıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
Çorba suyu kaynadıktan sonra içinde haşlanmış olan mercimeklerimizi ilave ediyoruz, biraz daha haşlıyoruz ve daha sonra 1 bardaktan eksık ev eriştesini ilave ediyoruz, erişteler pişinceye dek kaynatmaya devam ediyoruz.
Pişmeye yakın üzerine bol bol nane, kırmızı biber ve karabiber ilave ediyoruz. Çorbamız artık servise hazır.Afiyet olsun
https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder