Malzemeler
- 1 demet pazının sapları,ben semız otu kullandım
- 1 adet havuç,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı süt,
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 6 su bardağı oda sıcaklığında su,
- Tuz,
- Karabiber
Hazırlanışı
- Pazı saplarını veya semız sapını doğrayın,
- Havucu soyup rendeleyin,
- Sıvı yağı kızdırıp pazı Sapı ve havucu ekleyin,
- Kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette pazı sapları yumuşamaya başlayana kadar karıştırarak kavurun,
- Unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun,
- Suyu ekleyip hızlıca karıştırın,
- Kapağını kapatıp kısık ateşte pazı veya semız otu sapını sapları tamamen yumuşayana kadar kaynatın,
- Sütü ekleyip bir taşım daha kaynatın,
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten alın.Afıyet olsun
Afiyet olsun…ılk yaptığımda kevserın mutfağında gördüm teşekkürederım
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder