20 Temmuz 2017 Perşembe

ÇERKEZ MANTISI HALLUCA

ÇERKEZ MANTISI MALZEMELER
UN
SU
TUZ
1 YUMURTA
OLÇU VERMIYORUM
YAPILIŞI
Un yoğurma kabına alınır ortası açılır yumurta tuz eklenir una suyu azar azar eklıyelım normal bır hamur ounca kabarcıklar oluşur,Uzerıne bez ortup 1 saat dınlendırelım bezellere ayırıp açalım ben kalıpla yaptım kalıp yoksa bardakla kesıp ıçıne harç dolduralım yarım ay seklınde parmakla buzup kapatalım
IÇ harcı:
yarım kg kıyma
1adet kuru soğan ince kıyım
4dal maydanoz
kırmızı pul bıberyeterınce tuz ekle yoğur ınce kıyılmış maydanozu karıştır Kapama ışlemı bıtınce tencereye su doldurulur  tuz eklenir kaynayınca hamurlar eklenir kaynayan hamur su uzerıne çıktıysa pışmıştır suzulur  uzerıne arzuya göre sarmısaklı yoğurt tere yağ kırmızı bıberle servıse hazır
AFIYET OLSUN
https.//belguzaranne.blogspot..com
 


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler