pilav malzemelerı2 su bardağı pırın
3 su bardağı tavuk suyu
1 kuçk kavanoz garnutur
tuz
1 kesme seker
tereyağ
sıvı yağ
GARNUTURLU PILAV YAPILIŞI
Yayvan tencereye 1 saat tuzlu suda ıslattığımız pırıncı yıkar suzdururuz tencereye teryağ ve sıvıyağ ekller erıtırız pırncı eker ıyıce kavururuz tuz,seker ılave eder kaynar tavuk suyunu eklerız karıştırıp garnuturlerı suzerek eklerız kısık ateste göz göz olana dek pışer tencereyı sallar sararız demlenınce tahta kaşıkla at ust ederız
Afıyet olsun
https://belguzaranne.blogspot.com
Tire Köfteli Çökertme Kebabı
Tire Köfteli Çökertme Kebabı
Tarifi İçin Malzemeler
yarım kgdana döşten çekilmiş köftelik kıyma
tuz
1 dılım ekmek
kara bıber
kımyon
domates suyu
tereyag
4adet patates veya kışı bası bır dılım ekmek kızartılır
300gr suzme yoğurt
2 dış sarmısak
Tire Köfteli Çökertme Kebabı Yapılışı
Köfte için..köftelik kıyma, 1 dilim bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon güzelce karıştırılır; geniş bir kapta yoğurulur. Yoğurulan harçtan parçalar alınıp, ince ve uzun köfteler oluşturacak biçimde şekil verilir. İnce ve uzun köfteler fırında yağsız olacak şekilde pişirilir. Köftelerin altına yerleştirmek için ise 4 orta boy patates kürdan kalınlığında dilimlenir ve bol yağda kızartılı benekmek dılımlerı kızartım Sarımsaklı yoğurt için ise 300 gr yoğurt ve 2 diş sarımsak bir kapta karıştırılır. Pişen köfteler bir tavaya alınıp 1 çorba kaşığı tereyağı ile çevrilir. 1 çorba kaşığı tereyağı ocakta eritilir, hafif köpürmeye başlayınca içerisine 2 adet rendelenmiş domates ilave edilir Ben konserve domates sosu kullandım. Çok az tuz ilavesiyle domates sosu hazırlanır. Hazırlanan domates sosu köftelerin olduğu tava içerisine dökülüp, köftelerin domates sosuyla çevrilmesi sağlanır.
Servis ederken sırasıyla en alta kızarmış ekmek onun üzerine sarımsaklı yoğurt en üste de domates sosuyla sotelenmiş köfteler konur. Üzerine dilenirse sumak, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz ilave edili
Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder