4 Nisan 2017 Salı

PITA EKMEĞİMUTFAK FELSEFEME AITTIR TEŞEKKÜRLER


Pita ekmeği için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı ılık yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım küp yaş maya)
  • Un (takriben 5-6 su bardağı, yarıya yarıya kepekli un olabilir.)
Pita ekmeği nasıl yapılır
  • Ilık süt ılık su, yağ ve yoğurt yoğurma kabına alınır, şeker ve maya da eklenir. Karıştıralım ve sıcak  bir yerde 5-10 dakika biraz bekletilir.
  • Tuzu ve unu da eklenir yumuşacık hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
  • Hafif elimizi yağlayarak hamuru toparlayalım. Hava almayacak şekil de sarıp, 1 saat mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan ve en az iki katı kadar kabaran hamuru 12 beze ye ayıralım.

  • Merdane yardımı ile küçük tatlı tabağı kadar açalım.


  • Bütün bezeleri açalım ve hemen üzerini hava almayacak şekil de örtelim.
  • Fırını 250 derece de ısıtalım. Benim tepsilerim biraz küçük olduğu için bir tepsiye 4 adet sığdı. Yağlı kağıt serili tepsiye pitaları koyalım ve fırına verelim.
  • Şimdi dikkat ! alt da gelecek olan 4 resim de ki gelişme, sadece 10 dakika da gelişti !








  • Evet 10 dakika da ilk posta pita ekmekleri pişti. Sıradaki postayı da aynı şekilde pişirelim.
  • Mis gibi ekmekleriniz hazır. Ben ilk sıcağı geçtikten sonra hava almayacak şekil de paketleyip kaldırıyorum.
  • Yemeden önce tava da bile olsa arkalı önlü bir ısıtmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun
HTTPS.BELGUZARANNE.BLOGSPOT.COM

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler