Pita ekmeği için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı ılık su
- yarım su bardağı ılık yoğurt
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım küp yaş maya)
- Un (takriben 5-6 su bardağı, yarıya yarıya kepekli un olabilir.)
- Ilık süt ılık su, yağ ve yoğurt yoğurma kabına alınır, şeker ve maya da eklenir. Karıştıralım ve sıcak bir yerde 5-10 dakika biraz bekletilir.
- Tuzu ve unu da eklenir yumuşacık hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
- Hafif elimizi yağlayarak hamuru toparlayalım. Hava almayacak şekil de sarıp, 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan ve en az iki katı kadar kabaran hamuru 12 beze ye ayıralım.
- Merdane yardımı ile küçük tatlı tabağı kadar açalım.
- Bütün bezeleri açalım ve hemen üzerini hava almayacak şekil de örtelim.
- Fırını 250 derece de ısıtalım. Benim tepsilerim biraz küçük olduğu için bir tepsiye 4 adet sığdı. Yağlı kağıt serili tepsiye pitaları koyalım ve fırına verelim.
- Şimdi dikkat ! alt da gelecek olan 4 resim de ki gelişme, sadece 10 dakika da gelişti !
- Evet 10 dakika da ilk posta pita ekmekleri pişti. Sıradaki postayı da aynı şekilde pişirelim.
- Mis gibi ekmekleriniz hazır. Ben ilk sıcağı geçtikten sonra hava almayacak şekil de paketleyip kaldırıyorum.
- Yemeden önce tava da bile olsa arkalı önlü bir ısıtmanızı tavsiye ederim.
0 yorum:
Yorum Gönder