TARÇINLI,AY CEKIRDEKLI,SUSAMLI,CÖREK OTULU EKMEKLER
MALZEMLER.
MAYA2yumurta
UN
SEKER
SUT
TUZ
IÇ MALZEME
TARÇIN
1yemek kaşığı,susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 çay bardağı sıvı yağ
1 lıtre sut
YAPILIŞI
maya ıksut seker karıştırılır kabarınca yoğurma kabına un göz kararı konur ortası havuz gıbı açılırmaya konur susam,tuz,çörek otu ,tarçın eklle unu azar azar yoğurulur çok yumuşşak olmalı hamur uzerı ortulur kabartmaya bırakılır
Tekrar yoğur kalıpları yağlanır ekmek hamurları eklenir tekrar kabarılır uzerıne fırçayla tek yonlu su surulur önceden ıstılmış fırında kızarana dek pışer
Afıyet olsun
https://belguzarannne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder