31 Aralık 2016 Cumartesi

İÇ PILAV TAVUK,RUS SALATASI


IÇ PILAV MALZEMELER:

  • 1 adet  kuru soğan
  • 1 kahve fincanına yakın kuş üzümü(uzum 15 dakıa  ıslatılır
  • 1 kahve fincanına yakın dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Yapılışı

Pirinçler yarım saat önce tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir. kuru soğan çok küçük yemeklik doğranarak sıvı yağda 1-2 dakika kavrulur. Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte birkaç dakika daha kavrulur. Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek beraberce birkaç dakika daha kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir. Tereyağı ilave edilir.Tuzu ayarlanır. 3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az  20dakika kadar dinlenmeye bırakılıTencere sarılırr. İlk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servise hazır 
. Afiyet olsun https.//belguzaranne.blogspot.com
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler