MARDIN ÇÖREĞİ
MALZEM
MALZEMELER
1 kg Un
250 gr sana margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı Rezene
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 adet Yumurta sarısı
1 tutam Çörek otu
MARDIN ÇÖREĞİ(KULİÇE) NASIL YAPILIR?
- Derin bir kabın içinde ılık süt ve şeker karıştırılır. Üzerine maya, rezene, tarçın, mahlep eklenerek karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 1-1,5 saat kabarması beklenir.(Şekerli hamurlar, normal aktif maya ile uzun sürede kabarırlar. Bu nedenle sabırlı olmak gerekir)
- Bu arada fırın tepsisine sana margarini sürüp Kabaran hamur 1,5 cm kalınlığında açılır ve bıçak yardımı ile 6×6 cm büyüklüğünde kareler kesilir. Kesilen kareler tepsiye dizilir üzerine yumurtasırı sürülür ve çörek otu serpilir. 180 derecede 30-35 dk pişirilir.Afıyet olsun
- https://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder