23 Kasım 2016 Çarşamba

FIRIN PATLICAN MUCVERI

PATLICAN MUCVERİ
Malzemeler:
• 4 adet iri patlıcan
• Yarım demek maydanoz
• Biraz dereotu
• 4 adet yumurta
• Yarım kâse rendelenmiş kaşar peynir
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları soyup doğruyoruz Bir kabın içerisine yarısına kadar su doldurup tuz ekleyip, küp küp doğradığımız patlıcanları tuzlu suyun içine atıp, 15dakıka bekletılır acı suyu çıkması ıçınEger kabuklarını tam soyarsak tuzlu suya gerek yokPatlıcanları yıkayıp sıkıyor kızartıyoruz süzgeçle suz fazla yağı suzulsun
maydanozları ve dereotlarını kıyıp, Daha sonra süzgece süzüp patlıcanları iyice süzerek başka bir kabın içerisine alıyoruz. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri üzerine ilave ediyoruz.Maydanoz, dereotu, kaşar peyniri, zeytinyağı, tuz, yumurta ve un…
Geniş bir kabı yağlayıp karışımı bu kaba döküyorum. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişen mücverimiz biraz bekledikten sonra, sarımsaklı yoğurt ve domatesle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler