12 Kasım 2016 Cumartesi

EKŞI MAYALI MISIR UNLU EKMEK(DR.OETKER EKŞİ MAYA

Hamur:

300 g un
200 g mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
yaklaşık 1 ½ tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 ½ su bardağı ılık su
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mısır unu, ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hamurun mayalanması:

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.

Pişirme ve servis:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın.  180°C

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 45-50dakıka pışır
Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.
Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler