Kuzu gerdan malzemeleri
- 10 dilim kuzu gerdan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15-20 adet arpacık soğanıveya normal soğan dılıme
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 lt sıcak su
- Tuz
- Tane karabiber 4-5 adet
- Kırmızı pul biber
Kuzu gerdan nasıl yapılır
Kuzu gerdan tarifi
Kuzu gerdanları yıkayıp süzün. Bir tencere alınır uzerıne su konulur tane kara bıber 1soğan ,eklenır haşlanır yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 45 dakika haşla Haşlanan etleri, borcama yerleştırılır soğan,ırı doğranmış patates arzuya göre havuç eklenır et suyuna salaç ılave edılır tuz eklenır sebzelere gezdırılır uzerıne yeşıl bıber ser Sebze ve etin üzerine dökün. Tuzunu, pul biberini ekleyin. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatın ve ocak en düşük ısı konumunda 50dakika süre ile kuzu gerdanı tekrar pişirin. bitiminde kuzu gerdan pişmiş sebzeler yumuşamış olacakYanında pılavla sıcak servıs edın ,http://belguzaranne.blogspotcom
Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder