10 Temmuz 2016 Pazar

LAZ BOREĞİ


 Laz Böreği  Malzemeleri

  • 14 yaprak yufka(veya mılfoy
  • 150 gr tereyağı
  • muhallebisi için:
  • 4 yumurta sarısı
  • 7 su b. süt
  • 1,5 su b. tozşeker
  • 4 çorba k. nişasta
  • 4 çorba k. pirinç unu
  • su
  • pudra sekerı arzuya göre serpılır
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • şerbeti için:
  • 1,5 bardak tozşeker
  • 1 su b. su 
  • YAPILIŞI
  • İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır.bunun için;7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır.
  • bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.
  • diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır.
  • 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir.
  • yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta ,
  • pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır.
  • hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir.
  • muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  • muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür.
  • kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.
  • üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir.
  • 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
  • laz böreği pişince fırından çıkarılır.
  • şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir.
  • üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı.....
  • Hazır baklava yufkası ile yapır, Mılfoy hamurdanda yapılıyor
  • afıyet olsun
  • http.//belguzaranne.blogspot.com

1 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

Ben şerbetlisini yapıyorum ama pudra şekerli de ayrı bir lezzet olsa gerek... ellerinize sağlık

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler