Zeytinyağlı Kabak
HAZIRLANIŞI:
Havuçları
ve domatesleri soyuyoruz. Kabakları da tırtıklı soyacakla hafif
kazıyoruz. İnce kabak oyacağıyla bütün kabakların içinden bir parça
çıkarıyoruz. doğranırHavuçları dilimliyoruz. (ben havuç sevmedığım
ıçın eklemedım Domates suyu ekledım Soğanları halka halka doğruyoruz.
Sarımsakları da doğruyoruz. Tencereye soğanı ve sarımsağı koyuyoruz.
Üzerine kabak domates koyuyoruz. . Üzerine zeytinyağı döküyoruz. Tuzunu ve
şekerini veriyoruz. Biraz su ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak kısık
ateşte pişiriyoruz. Servis ederken üzerine doğranmış dere otu
serpiyoruz.
ZEYTİNYAĞLI KABAK
3 kabak3 havuç
2 domates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
şeker
tuz
zeytinyağı
http.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder