Kestaneli Kurabiye Malzemeler
- 1 paket tereyağı
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı kestane püresi
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için yeteri kadar pudra şekeri
- Öncelikle fırını 180 dereceye getirelim ve ısınmasını sağlayalım. kurabiye hamurunu yapmaya başlayabiliriz.
- Derin kabın içersine tüm malzemeleri teker teker dökün ve elinizle yoğurmaya başlayın.
- Hamurun kıvamı tutana kadar yoğurmaya devam eden. Hamur kulak memesi kıvamına gelince tutmuş demektir.
- Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Daha önceden ısıtmaya başladığınız fırına tepsiyi verip, kurabiyelerin üzeri pembeleşene dek kızartaılırfırından alın ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder