6 Mart 2016 Pazar

KESTANELI KURABIYE

Kestaneli Kurabiye Malzemeler

  • 1 paket tereyağı
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı kestane püresi
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için yeteri kadar pudra şekeri
Kestaneli Kurabiyenin Yapılışı

  1. Öncelikle fırını  180 dereceye getirelim ve ısınmasını sağlayalım.    kurabiye hamurunu yapmaya başlayabiliriz.
  2. Derin  kabın içersine tüm malzemeleri teker teker dökün ve elinizle yoğurmaya başlayın.
  3. Hamurun kıvamı tutana kadar yoğurmaya devam eden. Hamur kulak memesi kıvamına gelince tutmuş demektir.
  4. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  5. Daha önceden ısıtmaya başladığınız fırına tepsiyi verip, kurabiyelerin üzeri  pembeleşene dek kızartaılırfırından alın ve soğuduktan sonra   üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.
Afiyet olsun.
http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler