3 Mart 2016 Perşembe

ELMALI KURABIYE Dr. Oetker'eteşekkürler

Malzemeler

* Elmalı Kurabiye

İç malzeme:

3 adetelma (orta boy)
1 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1 çay kaşığıtarçın

Hamur:

1 çay bardağıyoğurt
250 gyumuşak margarin
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4 ½ su bardağıun (elenmiş)
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

½ çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

1

İç malzeme:

Elmaları rendeleyip şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin ve karıştırın.
2
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Yoğurt, margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.  
Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Üzerlerine elmalı karışımdan koyup iki ucu üst üste gelecek şekilde hamuru rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.
Fırından çıkartıp bekletmeden pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
http.//belguzaranne.blogspot.com


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler