Malzemeler
* Elmalı Kurabiye
İç malzeme:
3 adet | elma (orta boy) |
1 çay bardağı | toz şeker |
1 su bardağı | iri kırılmış ceviz |
1 çay kaşığı | tarçın |
Hamur:
1 çay bardağı | yoğurt |
250 g | yumuşak margarin |
1 çay bardağı | Dr. Oetker Pudra Şekeri |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
4 - 4 ½ su bardağı | un (elenmiş) |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
Üzeri için:
½ çay bardağı | Dr. Oetker Pudra Şekeri |
Hazırlanışı
İç malzeme:
Elmaları rendeleyip şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin ve karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yoğurt, margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Üzerlerine elmalı karışımdan koyup iki ucu üst üste gelecek şekilde hamuru rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.
0 yorum:
Yorum Gönder