6 Mart 2016 Pazar

DERE OTLU KURABIYE

  • 125 gr tereyağı Oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demetten biraz fazla dereotu
  • 3,5 su bardağı un
  • Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • Ay çekirdeği, çörek otu ya da susam

  • Hazırlanışı :



    Derin bir kap içine 125 gr tereyağ koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağ, 6 yemek kaşığı yoğurt, 2 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Daha sonra ince ince doğranmış yarım demet dereotu, 1 paket kabartma tozu ve azar azar 3,5 su bardağı un ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
     
    Hazırladığınız dereotlu kurabiye hamurundan parçalar alın. Elinizrlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,   dere otu serp
    Dereotlu kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar pişirin.
    Pişen dereotlu kurabiyeleri fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
     
    Afıyet olsun
     

     





     
     
     







     

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler