KURDAN VEYA ISLIM KEBABI KEBABI
MalzemelerMalzemeler
5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte İçin
1/2 kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Salçalı Su İçin
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyun. uzun uzun 4'e bölün
köfteyi hazırlayın. Köfteyi
yoğuracağınız kaba kıymayı alın. Ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş
soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun.
Köfteyi şekillendirin.
Köfteleri kızartın
Sudaki patlıcanları süzün. Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın.
1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan,
üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri
hazırlayın ve bir borcama veya tencereyedızın
Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye
dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin.Börcama dızılecekse fırında yoksa benım gıbı tencerede
Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı
yakın kısık ateşte pışırın.Mıde rahatsızlığı varsa tost makınasında patlıcanları yağayın kızartın ben çoğunlukla tost makınasında yapıyorum
Afıyet olsun
http.//belguzaranne.blogspot.com
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder