12 Şubat 2016 Cuma

ETLİ NOHUT

ETLI NOHUT:
Malzemeler
  • Kuşbaşı et (iki yüz elli gram)
  • Nohut (iki su bardağı)
  • Domates (iki adet)
  • Soğan (iki adet)
  • Tuz
  • Tereyağı (iki kaşık)
  • Biber

Etli nohut yemeği tarifi

 Ilık ve içerisine tuz atılmış bir suda bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün yemeğimizi yapmadan önce sudan çıkarıp  yıkıyoruz  kaynatıyoruz.

Kaynattığımız nohutlarımızın suyunu akıttıktan sonra soğuk sudan bir defa daha geçiriyoruz ve sıcaklığını biraz kaybettiğinde kabuklarını soyarak devam ediyoruz. Kabuklarından rahatsız olmuyorsanız üzerlerinde bırakabilirsiniz ancak kabuksuz nohutlar misafirleriniz için çok daha güzel olacaklardır.
Nohutlarımız hazır olduktan sonra yapacağımız tenceremize yağımızı koyuyor ve eritiyoruz. Ardından ince ince doğradığımız soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve kuşbaşı olarak doğradığımız ve ardından yıkadığımız etlerimizi de tencere içerisine ekliyoruz. Etlerimizin rengi değişene kadar biraz kavurarak devam ediyoruz. Ardından rendeden geçirdiğimiz domateslerimizi de yemeğin içerisine ekliyoruz  kavurmaya devam ediyoruz.
En son nohutlarımız da tencere içerisine kattıktan sonra tuzunu, biberini ve suyunu da koyarak pişirmeye başlıyoruz. Nohutlar sevdiğiniz kıvama geldiğinde yemeğin altını kapatAfıyet olsun
http.//beguzaranne.blogspot.com
 
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler