EV YAPIMI MILFÖY
:Malzemeler:1 bardak buz gibi soğuk su (ben ıkıser olçu yaptım 6 bardağa yakın kullandım)
- 1 yemek kaşığı sirke( ıkı ölçek1 kaşık zeytinyağı( 2 olçektuz150 gr tereyağı( 2 olçekYapılışı:
- Tereyağ hariç diğer malzemelerle ele yapışmayan orta sertlikte hamur yoğurdum. Çabuk davranmak lazım el ısısından etkilenmesin.
- Dolapta 15 dakika kapalı streçe sarıp dinlendirdim.
- 1 cm kalınlığında yuvarlak açıp tam ortasına dolaptan yeni çıkmış yağı dilimleyip koydum.
- Önce üçe katladım sonra oluşan uzun dikdörtgeni tekrar üçe katladım.
- Yine sarıp dolapta 1 saat dinlendirdim.
- Sonra tekrar açıp, önce üçe sonra dörde katladım. Bu işlemi her seferinde hamuru dolapta 1 saat dinlendirmek kaydıyla üç kez daha yineledim.
- Sonra hamuru 3-4 milim kalınlığında açıp karelere kestim.
- Aralarına peynir, maydanoz koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp fırınladım. Yumurta akını peynire karıştırdım.
Milföy hamurunu yüksek ısıda pışırılır kabarması için
,Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder