1 Ocak 2016 Cuma

KUZU KUŞ BAŞILI İÇLİ KÖFTE OĞLUM GÖKHAN IÇIN

İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
500 gram yağsız kuzu kuş başı
250 gram köftelik yarma unu
250 gram orta yağlı kıyma
50 gram kuyrukyağı
5 baş soğan, 1 demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı katıyağ, tuz, Karabiber
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
1. Soğan, yağla kavrulur. Yağlı kuş başı ve kuyruk katılarak kavurmaya devam edilir. Salça, tuz ve karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. Karıştırılarak ocaktan alınır. Ceviz de ilave edilir. Karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
2. Diğer taraftan yağsız kıyma, tuz ve  yarma unu iyice ovulur. Arada bir, avuçla su alınarak yoğurulur. Su alma işlemi, hamur kıvamına gelinceye kadar devam edilir.
3. Eller ıslatılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Ortası oyulur. Hazırlanan içten yerleştirilir. Ağzı kapatılarak  yuvarlak  top yapılır şekli verilir.
4. Tuzlu suda haşlanır servıstabağına alınır bol tereyağ dökülür .Arzuya göre yumurta ıle kızartılır bızım evde kızartma yenmez .Afıyet olsun
http://belguzaranne.bogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler