MALZEMELER
- 2 bardak ınce bulgur ıslatılacak
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 adet lımon suyu
- yarım bardak sumak eksısı
- 1 yenek kaşığı bıber salçası
- 1yenmek kaşığı domates salçası
- 3 dış sarımsak
- yuz
- kara bıber
- 1 bağ yeşıl soğan
- 2 adet sıvrı bıber
- 1adet kırmızı bıber
- cevız
- YAPILIŞI.
- Tencerey soğan ve sarımsak yemeklik doğranır yağ ılave e dılerek sotelenir salçalar ,kara bıber tuz,kırmızı pul bıber ve yeşıl b ıber ınce doğra kavuur Önceden ıslattığımız bulgura dok ıyıce yoğur özleşince cevızını ve ınce kıyılan yeşilliklerı ekle tahta kaşıkla harmanla uzerıne kırmızı ıberı halk a kes servıse hazır yanında tursu Afıyet olsun
- http.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder