13 Ocak 2016 Çarşamba

HÜRREM GÖZÜ TATLIS I(Nefis Yemek Tarifleri teşekkürederim









 İHURREM GÖZÜ TATLISI  MALZEMELER

1 paket kivili jöle
1 tane kivi
İrmikli muhallebi;
1 litre süt
2,5 kahve fıncanı un
2,5 kahve fıncanı seke
1 paket vanilya şekeri
Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Önce jöleyi arkasındaki hazırlanma şekline gör hazırlayın. Eğer kivili jöle bulamazsanız normal şeffaf bir jöleyi yeşil gıda boyası ile de renklendirebilirsiniz. Kaselere biraz jöle dökün ve bir dilim kivi yerleştirin, kalan jöleleri de üzerine dökün. Kase olarak yuvarlak bir kase kullanırsanız göze daha çok benzeyecektir. Jöle donarken muhallebiyi hazırlayın. Derin bir tencereye sütü, şekeri ve unu ekleyip iyice çırpın. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ilave edilip karıştırın. Muhallebiyi jöle koyduğumuz kaselere paylaştırın. İlk sıcaklığı geçince dolaba koyup 2 saat bekletin. Servis yaparken tabağa ters çevirip koyun. Afiyet olsun.
http://belguzaranne.blogspot.com
not.ben gıda boyası kullandım

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler