19 Ocak 2016 Salı

HAŞ HAŞLI REVANI OKTAY USTA

HAŞ HAŞLI  REVANI
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su b. tozşeker1 su b. süt
  • 1 su b. sıvıyağ
  • 1 su b. haşhaş tohumu
  • 1 su b. irmik
  • 1,5 su b. un
  • 1 p. kabartma tozu
  • 1 p. vanilya
  • şerbeti için:
  • 1,5 su b. tozşeker
  • 1,5 su b. su
  • üzeri için:
  • hındıstan cevızı
  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.
  • Tencereye toz şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp bir
  • şebet oluşturun ve soğumaya bır
  • Karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine süt,sıvıyağ haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökün .Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında kızart soğuyunca hındıstan cevızı serp
Afıyet olsun
http.belguzarannne.blogspot.com
 
 


 
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler