27 Ocak 2016 Çarşamba

BEŞEMAL SOSLU PATATES


BEŞEMAL SOSLU PATATES
             


MALZEMELER
Patates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz
Üzeri için;Kaşar peynir

YAPI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra    tuzlu suda haşla ez
Ayrı bir tencerede

 BeşamalSos için

 tereyağ eritilir  İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.Afıyet olsun

http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler