BEŞEMAL SOSLU PATATES
MALZEMELER
Patates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz
Üzeri için;Kaşar peynir
YAPI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra tuzlu suda haşla ez
Ayrı bir tencerede
BeşamalSos için
tereyağ eritilir İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
Patates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz
Üzeri için;Kaşar peynir
YAPI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra tuzlu suda haşla ez
Ayrı bir tencerede
BeşamalSos için
tereyağ eritilir İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder