6 Aralık 2015 Pazar

SADE KREP OĞLUMUN ELINE SAĞLIK


MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için  tereyağ  veya  sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Kahvaltılık krep
 un
, süt ve su ile  pürüzsüz   kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.  Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. İyi bir krep yapmak  için çok çıpmak gerek.Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Kahvaltılık krep tarifini deneyecek herkese afiyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler