10 Kasım 2015 Salı

SEHRIYE ÇORBASI


Tencereyi
ocağa koyup margarini de tencereye alıp eritin unu ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun sonra tencerenin yarısına kadar soğuk su ilave edin.
(eğer sıcak su koyarsanız un topaklanır) soğuk suyu ilave ederken tencereyi hızlı hızlı karıştırırsanız topaklanma olmaz ama yinede olursa çırpıcıyla 1 dakika karıştırmanız yeterlidir.
çorbanın kaynamasına yakın şehriyeleri ekleyin ve kaynamasını bekleyin.
kaynadıktan 2-3 dk sonra tuzunu atın ve altını kapatın.
bu arada 1 kasede yumurta ve limonu karıştırın kaynayan çorbadan bir kepçe alıp limonlu kaseye dökün.
bu şekilde çorbanızın kesilmesini önlemiş olursunuz kaynayan çorbanızın altını kapatın ve hazırladığımız terbiyeyi çorbaya ekleyin karıştırıp kapağını kapatın şehriyelerin büyümesi ve çorbanın dinlenmesi için en az 20 dakika bu şekilde dinlendirin ve çorbamız hazır .
Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler