Şerbetli Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır
- 250 gr taze kadayıf
- 2 Çorba kaşıgı tereyağı
Muhallebisi için
- 2 su bardagi süt (400 gr)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 25 gr tereyağı
- 1 paket sekerli vanilin
Şerbeti icin
- 2 su bardağından bir parmak eksik toz seker
- 3 su bardağı su
Şerbetli Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır
- Şerbet icin şekeri ve suyu tencereye koyun kaynamaya başladıktan sonra 11 dakika kadar kaynatın.
- Sütü,Şekeri,nişastayı,yumurtayla karıştırın ocağa alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin,krema kaynamaya başlayınca tereyağını ve şekerli vanilini ilave edin,kısık ateşte bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.Arada karıştırın üzeri kabuk tutmasın.
- Tereyağını tavada biraz eritin ve kadayıfın üzerine dokunelinizle çok küçük parçalayarak yağı kadayıfa iyice yedirin
- Isıya dayanıklı Küçük kaseleri tereyağıyla yağlayın içine biraz kadayıf yerleştirin ortasına cevız koyun üstüne yine kadayıf koyup hafifçe bastırın diğer kaseleride aynı şekilde kadayıf muhallebi ve yine kadayıf olacak şekilde doldurun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- Şerbet soğuk kadayıf sıcak olacak şekilde şerbetini dökün kadayıflı şerbetini çekip soğuyunca muhallebı dokulur servis yapın.
- Afiyet Olsun.
- http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder