13 Ekim 2015 Salı

SERBETLİ MUHALLEBILI KADAYIF


Şerbetli
 Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır
  • 250 gr taze kadayıf
  • 2 Çorba kaşıgı tereyağı
Muhallebisi için 
  • 2 su bardagi süt  (400 gr)
  • 1 çay bardağı  toz şeker
  • 2 çorba kaşığı  nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 25 gr tereyağı
  • 1 paket  sekerli vanilin
Şerbeti icin 
  • 2 su bardağından bir parmak eksik toz seker
  • 3 su bardağı su
Şerbetli Muhallebili Kadayıf  Nasıl Yapılır
  • Şerbet icin şekeri ve suyu tencereye koyun kaynamaya başladıktan sonra 11 dakika kadar kaynatın.
  • Sütü,Şekeri,nişastayı,yumurtayla karıştırın ocağa alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin,krema kaynamaya başlayınca  tereyağını ve şekerli vanilini ilave edin,kısık ateşte bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.Arada karıştırın üzeri kabuk tutmasın.
  • Tereyağını tavada biraz eritin ve  kadayıfın üzerine dokunelinizle  çok küçük parçalayarak yağı  kadayıfa iyice yedirin
  • Isıya dayanıklı Küçük kaseleri  tereyağıyla yağlayın içine biraz kadayıf   yerleştirin  ortasına  cevız koyun üstüne yine kadayıf koyup hafifçe bastırın diğer kaseleride aynı şekilde kadayıf muhallebi ve yine kadayıf olacak şekilde doldurun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  •  Şerbet soğuk kadayıf sıcak olacak şekilde şerbetini dökün  kadayıflı şerbetini çekip soğuyunca muhallebı dokulur  servis yapın.
  • Afiyet Olsun.
  • http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler