5 Ekim 2015 Pazartesi

KREM SANTILI POAÇA

Un, tuz ve toz krem şantiyi karıştırma kabına alıp harmanlıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırıp kalanını karıştırma kabına kırıyoruz. Ortadaki malzemelerle mayayı eritiyoruz. Sonra un alarak hamuru yoğuruyoruz.. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan  bezeler koparıyoruz. Her birini yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine elimizle hafif bastırıyoruz veyumurta sarısı sürüyoruz. .Üzerini kapatarak tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Poğaça hamurları mayalanınca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
3 su b. un
yarım paket yaş maya
1 su bardağı süt
150 gr. tereyağı
1 poşet krem şanti
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
ÇÖREK OTU

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler