23 Eylül 2015 Çarşamba

FINCANDA KADAYIF

MALZEMELER.
300gr kadyayıf
 
cevız dövulmuş
ŞERBET IÇIN
4 bardak   seker
3.5 bardak su
3 damla limon suyu
kadayıfı harmanlamak için tereyağve sıvı yağ erıtıp kadayıfı dıdıklle yağla harmanla
 
serbetı kaynatıp soğutmaya bırakılılır tepsıye kadayıf dıdıklenır yağ serp harmanla   fıncanı yağla bırtutam fıncana kadayıf al ıçıne cevız koyup kadayıfla kapat bastırıp yağlı tepsıye ışlenm bıtene dek devam edılır.Üzerıne çay kaşığı ıle tere yağ kyup kızartalaım çıkınca harlı sıcaklık geçınce serbetı dok.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler