MALZEMELER.
yarım kg madıma( taze ısekurusu su barağı
8
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı bulgur
- 2-3 diş sarımsak
- tuz, pul biber
- Üzeri için; yoğurt
Madımaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince kıyılır parça et veya patırmakavrulur . Kuru soğan ince yemeklik doğranır. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Salçası, tuzu, baharatları eklenir. Madımaklar ilave edilir. Madımaklar biraz kavrulunca bulguru ilave edilir. Bol miktarda sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edilir, afiyet olsun…
not:eğer kuruadımak yapıyorsak bıraz haşla suyunu suz soğuk su tut
PILAV
ELMA TATLISIgıda boyalı
SULU KÖFTE
gıdda boyasız tatlı naturel
0 yorum:
Yorum Gönder