24 Mayıs 2015 Pazar

ZEYTIN YAĞLI İÇ BAKLA

 
1 kg. taze iç bakla
1 su bardağı zeytinyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
1/2 demet dereotu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz

Soğanları incecik doğrayıp, içinde zeytinyağı olan bir tencerede ateşe koyun. Baklaları yıkayarak tencereye ekleyin. Tuz, şeker ve birkaç dal dereotunu bütün olarak tencereye atın. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip limon suyu gezdirin  Bir taşım kaynadıktan sonra,hafifletin. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabında soğutup dağıtım tabağına alın ve ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.
 
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler