12 Mayıs 2015 Salı

TOPALAK KONYA YÖRESINE AITTIR

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur(bazı yöreler düğüder


250gr yağsız koyun kıyma veya dana kıyma
ı yumurta
1çay kaşığı tuz
1adet yumurta
1çay kaşığı karabıber
1çay kaşığı kırmızı bıber
2yemek kaşığı tereyağ
1yemek kaşığı salça
1yemek kaşığı un
4su bardağı et suyu
1su bardağı haşlanmış nohut
1yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Kıyma,karabıber,tuz,yumurta bulgur kırmızıbıberı ıyıce yoğur  fındık kadar mısketler hazırlanır.tencereye  tereyağ ve un ılave et kavur un kokusu çıkmalısalçasını ılave et 4 su bardağı etsuyunu ılave et kaynayınca  haşlanmış nohut ve köfteler ılave et pışınce 1yemek kaşığı kuru nane ıle servıse hazır
.AFIYET OLSUN
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler