13 Nisan 2015 Pazartesi

ETLI KARAAHANA DOLMASI

MALZEMEER:

Malzemeler
  • 2 demet dolmalık karalahana
  • 1 su bardağı inceköftelik bulgur
  • ½ su bardağı pirinç
  • 400 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • 2 domates
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • Tereyağı
  • Dereotu, maydanoz, bolca nane
  • Tuz, karabiber
Tarif

  • Karalahanaları haşla.
  • Haşlamadan önce saplarını kısalt, haşladıktan sonra da sarmaya hazırlamak için damarlarını çıkaracaksın.
  • Diğer tarafta diğer malzemeleri de yıkayıp, soyup, doğrayıp hazır hale getir ve çiğ olarak güzelce karıştır.
  • Hazırladığın yaprakların üzerine birer birer her defasında elinle karışımdan bir miktar alarak ( koy ve iki kenarından kapayıp   sar tencereye dızmeden sapları tencerenın dıbıne yay uzerıne doamyı yerleştır uzerıne salçalı sos tereyağeke uzerıne kapak kapat sıcak su ılave et tencere kaynamaya  başayınca kısık ateşte pışır .Uzerıne sarmısaklı yoğurtla servıse hazır.Afıyet olsun.http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler