Malzemeler
- 2 demet dolmalık karalahana
- 1 su bardağı inceköftelik bulgur
- ½ su bardağı pirinç
- 400 gr kıyma
- 1 baş soğan
- 2 domates
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- Tereyağı
- Dereotu, maydanoz, bolca nane
- Tuz, karabiber
Tarif
- Karalahanaları haşla.
- Haşlamadan önce saplarını kısalt, haşladıktan sonra da sarmaya hazırlamak için damarlarını çıkaracaksın.
- Diğer tarafta diğer malzemeleri de yıkayıp, soyup, doğrayıp hazır hale getir ve çiğ olarak güzelce karıştır.
- Hazırladığın yaprakların üzerine birer birer her defasında elinle karışımdan bir miktar alarak ( koy ve iki kenarından kapayıp sar tencereye dızmeden sapları tencerenın dıbıne yay uzerıne doamyı yerleştır uzerıne salçalı sos tereyağeke uzerıne kapak kapat sıcak su ılave et tencere kaynamaya başayınca kısık ateşte pışır .Uzerıne sarmısaklı yoğurtla servıse hazır.Afıyet olsun.http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder