LZEMELERİ:
- 1 adet danası beynı
- 2 adet domates
- 1 küçük demet maydanoz
- 1 limon suyu veya bir fincan sirke
- 1 fincan zeytinyağı
- Yeterince tuz
YAPILIŞI:
1. Beyin su içerisine konur. Üzerinin zarı, içi zedelenmeden çıkarılır. yıkanır. Sirkeli, tuzlu, mayda-nozlu su içerisinde on dakika kadar haşlanır Beyinlerin zarları çeşmenin altında da çıkarılabilir.
2. Pişen beyin, servis tabağına alınır, uzunlamasına dilimler halinde kesilir. Zevke göre istif edilir. Üzerine hafifçe tuz serpilir. Kabuğu soyulmuş domateslerle etrafı süslenir. Üzerine birkaç zeytin, kıyılmış maydanoz serpiştirilir.
3. Zeytinyağı, sirke veya limon suyu, biraz da tuz ilâvesiyle bir çatalla çırpılır, beyin salatasının üzerine dökülür.Böbrek hastakları dıkkatlı yemeli ureyı yukseltıyor ben bu rıskı göze aldım.Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder