Malzemeler:
- 2 kereviz
- 1 ayva
- 1 havuç
- 15-20 tane arpacık soğanıveya 2adet kuru soğan
- 3 portakalın suyu (taze sıkılmış)
- 1/2 portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı bal
- 5 yaprak taze adaçayı
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı un
- yeteri kadar zeytinyağı
- yeteri kadar tuz ve birkaç tane beyazbiber(bende toz bıber vardı çay k ucuyla ekledım
Hazırlanışı:
- Büyük bir kaseye su koyun ve içine unu, limon suyunu ve limonun kabuklarını da ekleyip, karıştırın. Soyulan sebzeler kararmamaları için bu suda bekleyecek. (Un ve limon sebzelerin rengini korumak için kullanılıyor,
- Kerevizlerin kabuklarını ve varsa siyahlaşmış kısımlarını alarak elma dilimi , ayvaları da kabuklarını soyduktan sonra, elma dılımı doğrayınHazırladığınız suda bekletin.
- Yayvan bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, içine temizlenmiş arpacık soğanlarını tencereye yayın uzerıne elma dıımlı ayvaları,patateslerı,havuçarı ve kerevızı kat kat dızıp uzerıne 3portakal suyu ve portakal kabuğu rendesı arzuya göre limon suyu tuz,sekerveya bal,1 yemek kaşığı un serpılıp tencere kapatılır kısık ateşte pışer
0 yorum:
Yorum Gönder