Malzemeler:
- 1 lahana (orta boy)
- 300 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
- 2 bardak pirinç
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (acı sevenler miktarı arttırabilir)
- Maydanoz
- Tuz
- 1-2 domates (yazın hazırladığımız konservelerin tam zamanı)
- Yarım limon
- 1 kaşık damates salçası (silme)
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
Lahananın dış yaprakları ayıklanır. Yapraklara zarar vermeden ayırabilmek dip kısmından bıçak yardımıyla kesikler atılır. Lahana yaprakları kaynar suda 1-2 dakika haşlanır. Kevgir yardımıyla alınır, bütün yapraklara aynı işlem uygulanır ve soğumaya bırakılır.
Malzemeler:
- 1 lahana (orta boy)
- 300 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
- 2 bardak pirinç
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (acı sevenler miktarı arttırabilir)
- Maydanoz
- Tuz
- 1-2 domates (yazın hazırladığımız konservelerin tam zamanı)
- Yarım limon
- 1 kaşık damates salçası (silme)
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
Lahananın dış yaprakları ayıklanır. Yapraklara zarar vermeden ayırabilmek dip kısmından bıçak yardımıyla kesikler atılır. Lahana yaprakları kaynar suda 1-2 dakika haşlanır. Kevgir yardımıyla alınır, bütün yapraklara aynı işlem uygulanır ve soğumaya bırakılır.
İç hazıranır domaar sarıır tencerının atına dıbı tutmaması için lahanın dış yaprakarı serıır uzerıne sarıan doma dızıır saçaı su yapıır et yağsızsa bıraz yağ tuz ekenır indırmeye yakın sumak suyu konur .Afıyet osun
0 yorum:
Yorum Gönder