11 Ekim 2014 Cumartesi

KUŞBURNU MARMELATI

Malzemeler:

  • 1 kilo kuşburnu
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker (çıkan püre miktarına göre 1+1)
  • yarım limonun suyu
Yapılışı:
  1. Kuşburunları 1-2 su yıkayın ve süzülmeye bırakın. Süzülen meyvelerin tepelerini ve saplarını bıçak yardımıyla alın.
  2. Düdüklü tencereye kuşburnunu ve 5 su bardağı suyu (su miktarı kuşburunlarının 2 parmak üzerinde olacak bu yüzden değişken olabilir) alıp 25 dakika kadar pişirin.
  3. Pişen ve ezilmeye hazır hale gelen meyveleri tencerede kalan suyunun içinde ezin.
  4. Daha sonra ince delikli bir süzgece alın ve 3-3,5 su bardağı püre çıkıncaya kadar ovarak süzgeçten geçirin.
  5. Çıkan püreyi ölçüp başka bir tencereye alın. Her çıkan 1 su bardağı püreye + 1 su bardağı toz şeker ilave ederek orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  6. Kıvamı yoğunlaşınca yarım limon suyunu üzerine ilave edin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
  7. Sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler