18 Ekim 2014 Cumartesi

ELMALI CEVIZLI İRMIK TATLISI

ELMALI SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeler
1 lt süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krema (200 ml)
1 paket vanilya
Üstü için
2 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kaç damla limon suyu
Fındık ya da ceviz kırığı
Yapılışı
Elmalı harcı için, 2 tane elmayı soyup minik küplere keselim.
Yanmaz bir tavada şekerle birlikte elmaları hafif yumuşak kıvama gelinceye kadar 5 dk yeterli pişirelim.Bir kaç damla limon suyunu da ekleyip ocaktan alalım.
İstediğimiz şekilde bir borcama ya da kalıbı ıslatıp elmalı harcı her tarafına gelecek şekilde yayalım.Bolca fındık serpelim.
İrmik, şeker ve sütü ocağa alıp güzelce pişirelim.
Kaynamaya başlayınca kremayı da ilave edip koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim.
İstediğimiz kıvama gelince altını kapatıp vanilyasını ilave edelim.
Bu karışımı da elmaların üzerine boşaltalım.Dolapta en az 3-4 saat bekletip servis yapacağımız zaman ters çevirelim.
kaynak.yemedeyanındayat

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler