30 Ekim 2014 Perşembe

AŞURE

MALZEMELER

1fıncan pırınç,
200gr kuru fasulye
200gr nohut
,250gr cevız
,100gr pılav fıstığı
,yarım kg aşurelık bugday
,200gr fındık
,1kg seker,
1paket kayısı
1paket çekırdeksız üzüm
yarım paket erık kurusu
,2-3lımon
,50gr kuş uzumu
1paket ıncır (ıncır en son katılır
1portkal kabuğu
 gul suyu

YAPILIŞI:
Buğday akşamdan ıslatılır, nohut ve fasulye ayrı ayrı ıslat ayrı ayrı haşla.buyuk tencerede buğdayı haşla dığer haşlanan malzemelrı  ekle ayrı ayrı doğranıp haşlanan meyvelerı pırıncı portakal kabuğunu,erıkurusunu  ılave et .Incır en son ekle özleşınce sekerını ılave et karıştır demlensın .gulsuyunu ılave et servıs yaparken uzerıne,fındık,fıstık,na rıle susle .Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler