MALZEMELER
1fıncan pırınç,
200gr kuru fasulye
200gr nohut
,250gr cevız
,100gr pılav fıstığı
,yarım kg aşurelık bugday
,200gr fındık
,1kg seker,
1paket kayısı
1paket çekırdeksız üzüm
yarım paket erık kurusu
,2-3lımon
,50gr kuş uzumu
1paket ıncır (ıncır en son katılır
1portkal kabuğu
gul suyu
YAPILIŞI:
Buğday akşamdan ıslatılır, nohut ve fasulye ayrı ayrı ıslat ayrı ayrı haşla.buyuk tencerede buğdayı haşla dığer haşlanan malzemelrı ekle ayrı ayrı doğranıp haşlanan meyvelerı pırıncı portakal kabuğunu,erıkurusunu ılave et .Incır en son ekle özleşınce sekerını ılave et karıştır demlensın .gulsuyunu ılave et servıs yaparken uzerıne,fındık,fıstık,na rıle susle .Afıyet olsun
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
11 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder