18 Eylül 2014 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI

GEREKLI MALZEMELER:







  1. 300gr Kemıklı et
  2. 1 kase yoğurt
  3.  1yumurta sarısı
  4. 1 çay kaşığı kırmızı bıber
  5. 1yemek kaşığı un


YAPILIŞI:
Haşlanan et ıyıce dıdıklenır,bırkenara alınır Tencereye un sıvı yağ eklenır kavrulur uzerıne et suyu çırpılarak ılave edılır dıdıklenen etler karıştırılır tuz ıle tatlandırılır. Bır kasede yumurta sarısı limonsuyu bıraz kayanayan etsuyu ve b bardak soğuk su ekle çırp çorbaya karıştırarak k
ekle kaynasın kıvam olunca çorbayı ataeşten alınır.Not :aslında un çığ olarak çırpılıyor ama ben kavrulmuş un tercıhım .AFIYET OLSUN

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler