7 Ağustos 2014 Perşembe

MARDIN USULU İÇLİ KÖFTE

İç harcı için ;

  • 1 kg kıyma
  • yarım kg soğan
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

hamuru için ;

  • 1 kg ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Haşlamak için ;

  • 1 lt su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Kıymayı tencereye alıp kavuralım ve yağını ekleyelim. İnce ince doğranmış soğanları ve biberleri kıymaya ekleyelim. Salçayı ekleyip son olarak baharatları atalım. Soğumaya bırakalım. Bulguru, irmiği 5 dk ıslatalım. Tuz ve salçasını koyup 15-20 dakika yoğuralım. Ununu ilave edip bir 5 dakika da böyle yoğuralım. Hamurumuz da hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda şekil vererek iç harcımızı koyalım, ağzını kapatalım.

Bir litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz atalım tekrar kaynadıktan sonra köfteleri haşlayalım. Köftelerin haşlandığını şu şekilde anlayabilirsiniz. Suya attığınız köfteler suyun yüzüne çıkmaya başladıysa köfteler hazır demektir. İster 2 dakika kaynamış suda haşlayıp suyunu çekince kızartalım ister sadece haşlayarak servis yapalım. Afiyet olsun…

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler