18 Ağustos 2014 Pazartesi

MADIMAK

MALZEMELER

1 bardak kuru madımak

100-150 gr kadar  pastırma

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kadar çemen (pastırma kullanılacaksa gerek yok)

    1 yemek kaşığı pilavlık bulgur

Tuz,


YAPILIŞI



Madımak ayıklanıp yıkanır, haşlanır suzulurTencerede soğan incecik yemeklik doğranır tereyağla pembeleştirilir. pastırma

eklenir biraz çevrilir çemen konulur madımak ve bulgur ilave edilir.Üzerine iki parmak kadar çıka

cak şekilde sıcak su konulur tuzu da ayarlanıp kapak kapatılır.Ocağın altı kısılır ve kısık ateşte

45 dk 1 saat arası iyice pişirilir,bu arada konrol edilir suyu azalmışsa biraz su takviyesi yapılır.

Madımak yemeği dinlendiğinde daha lezzetli olur o yüzden pişirdiğinizin ertesi günü lezzeti katlanmış

olarak daha bir zevkle tüketebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler