MALZEMELER
1 bardak kuru madımak
100-150 gr kadar pastırma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kadar çemen (pastırma kullanılacaksa gerek yok)
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Tuz,
YAPILIŞI
Madımak ayıklanıp yıkanır, haşlanır suzulurTencerede soğan
incecik yemeklik doğranır tereyağla pembeleştirilir. pastırma
eklenir biraz çevrilir çemen konulur madımak ve bulgur ilave edilir.Üzerine iki
parmak kadar çıka
cak
şekilde sıcak su konulur tuzu da ayarlanıp kapak kapatılır.Ocağın altı kısılır
ve kısık ateşte
45 dk
1 saat arası iyice pişirilir,bu arada konrol edilir suyu azalmışsa biraz su
takviyesi yapılır.
Madımak yemeği dinlendiğinde daha lezzetli olur o yüzden pişirdiğinizin ertesi
günü lezzeti katlanmış
0 yorum:
Yorum Gönder